45 minút
Jelení rillettes ja tradičná Francúzska mäsová pomazánka s mäsom z jeleňa. Nejlepšie chutí spolu so svetlou bagetou, alebo s domácim kváskovým chlebom.
Suroviny na jelení rillettes ( rozpočet na 4 porcie ):
150 g jelení krk, 150 g bravčová masť, ½ biela cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, bobkový list, tymián čerstvý
Postup:
Jelení krk nakrájame na kocky a zalejeme roztopenou bravčovou masťou, do ktorej pridáme ½ cibule, 3 strúčiky cesnaku, pridáme bylinky, trochu soli, korenia a konfitujeme cca na 80°C až kým mäso nie je úplne mäkké. Scedíme masť, mäso očistíme od byliniek a rozomelieme ho spolu s teplou masťou a ak je to potrebné, ešte dochutíme. Vložíme do nádob a necháme stuhnúť.