Londýnske rezy rýchle hrnčekové

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Fantastické londýnske rezy plné orechov. Chutia výborne a pripraviť si ich môžete kedykoľvek počas roka, vhodné sú na každú príležitosť.

Suroviny na londýnske rezy:

1 hrnček = 250 ml 

Cesto: 1 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky, 1 veľké maslo, 1/2 hrnčeka práškového cukru, 4 žĺtky, 1 vanilkový cukor

Plnka: 1 malý pohár ríbezľového lekváru + 3/4 šálky práškového cukru, 1 šálka mletých vlašských orechov, 4 bielky

Londýnske rezy

Postup:

Všetko na cesto zmiešame a vymiesime – cesto. Dáme ho na menší plech, priamo na ňom cesto rozvaľkáme. Mastiť netreba, maslové cesto je mastné dosť. Na cesto lyžicou rozotrieme ríbezľový lekvár. Práškový cukor vyšľaháme s bielkami najlepšie elektrickým šľahačom na pevný sneh. Lyžicou vmiešame mleté orechy, zľahka premiešame. Rozotrieme na lekvár. Vložíme do rúry predhriatej na 190 stupňov a za asi 20 – 25 minút upečieme. Ak počkáme, kým koláč vychladne, budú sa rezy lepšie krájať a nepopálime si bruško. Londýnske rezy naraz sú mimoriadne šťavnaté a dlho ostanú čerstvé. 

Mohlo by vás zaujímať

orechové rezy

Celozrnné orechové rezy

60 minútEnergia: 410 kcal.Suroviny na celozrnné orechové rezy: 15 dkg pomletých lieskových orieškov, 7 dkg celozrnnej pšeničnej múky, 20 dkg medu, 6 vajec Na plnku: 12 dl… Čítaj ďaľej

Dobre vedieť – zdravé vlašské orechy:

Vlašské orechy  sú plné omega-3 mastných kyselín – skvelých pre mozog. Všimli ste si, že sa naň vylúpané orechy podobajú? Možno neviete, vlašské orechy aj mozog sú tvorené najmä z tuku. V orechoch nájdete aj bielkoviny, minerálne látky, vlákninu, vitamíny – z orechov majú vlašské najviac antioxidantov. Tie bránia predčasnému starnutiu organizmu. Na podporu zdravia potešia polyfenoly – posiľňujú imunitu, zdravé trávenie a srdce, bojujú proti zápalu a podporujú mozog. Zdravé tuky a bielkoviny posilnia svaly – málo sacharidov vo vlašských orechoch  poteší štíhlu líniu a všetkých, čo si na obsah cukru dávajú pozor. Ešte váhate? Stačí hrsť vlašiakov denne – a zdravie vám ostane verné. 

Text, fotografia, realizácia © Maja Kadlečíková, novinárka, spisovateľka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach