Ash-e-jow: iránsko-perzská jačmenná polievka

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Aash-e Jow je výdatná polievka z perzského jačmeňa pripravená pomalým varením obilnín s množstvom čerstvých byliniek a zeleniny. Aash môžeme podávať buď ako hlavný chod alebo ako prílohu

Suroviny na Ash-e-jow (jačmenná polievka):

2 litre kuracieho vývaru, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 stredne veľká cibuľa, 1 hrnček surových jačmenných krúp, 1 lyžička mletej kurkumy, šťava z 1 limetky, 1/4 hrnčeka paradajkového pretlaku, soľ, mleté ​​čierne korenie, 1 hrnček nakrájanej mrkvy, 1/2 hrnčeka kyslej smotany, 1/2 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate, 8 mesiačikov limetky

Postup:

Zohrejte kurací vývar. Rozohrejte rastlinný olej na miernej teplote a speňte cibuľu do sklovita. Pridajte jačmenné krúpy a miešajte asi minútu. Do horúceho kuracieho vývaru vmiešajte kurkumu, limetkovú šťavu, paradajkový pretlak, soľ a korenie a krúpy. Priveďte do varu, znížte tepelotu a duste asi hodinu.

Mohlo by vás zaujímať

Arašidová polievka

30 minútArašidová polievka – suroviny: 2 – 3 hrnčeky kuracieho vývaru, 1 malá cibuľa, 1 paprika, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, kajenské korenie alebo mletá… Čítaj ďaľej

Pridajte mrkvu a varte 30 minút, alebo kým polievka zhustne a mrkva a krúpy sú mäkké. Ak je polievka príliš hustá, pridajte po lyžiciach horúcu vodu. V miske rozmiešajte kyslú smotanu. Pomaly prilejte 1/2 hrnčeka horúcej polievky do kyslej smotany za stáleho miešania. Pridajte do polievky za stáleho miešania. Pridajte čerstvú petržlenovú vňať. Jačmenná polievka je hotová. Podávajte s limetkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach