Arašidová polievka – suroviny:
2 – 3 hrnčeky kuracieho vývaru, 1 malá cibuľa, 1 paprika, 1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, kajenské korenie alebo mletá paprika, 1 čili paprička, 1 mrkva, 1 – 2 paradajky, 1 hrnček prírodného nesladeného arašidového masla
Postup:
Zeleninu nakrájajte nadrobno. Všetky ingrediencie okrem na arašidového masla poduste pri miernej teplote, kým všetko nezmäkne. Znížte teplotu, pridajte arašidové maslo a duste ešte chvíľu. Často miešajte. Polievka by mala byť hustá a hladká. Ak používate domáce arašidové maslo, povarte ho najsôr s vývarom asi 15 minút, potom pridajte všetky ostatné ingrediencie a duste pri miernej teplote. Často miešajte.
Mohlo by vás zaujímať
Polievka by mala byť hustá a hladká. Ak si chcete pripraviť vlastné arašidové maslo, začnite tým, že upražíte arašidy v šupke v pekáči v horúcej rúre alebo na sporáku vo veľkej panvici, prevracajte. Olúpte a roztlačte.