Chole Bhature

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na Chole Bhature:

Na Chole: 1 hrnček cícera namočeného cez noc, 1 lyžička čajových lístkov zabalených v plátne (voliteľné), 1/2 lyžičky rímskej rasce (semienka), 1 cibuľa, kus nastrúhaného zázvoru (1 cm), 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžičky mletého chilli, 2 lyžičky sušeného mletého manga (amchur; voliteľne), 1/4 lyžičky mletej kurkumy, 1 lyžica mletého koriandra, 1 lyžička mletej rímskej rasce, 2 lyžice oleja, soľ podľa chuti,

Na Bhature: 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1/2 hrnčeka uvarených roztlačených zemiakov, 1 a pol lyžičky oleja, soľ podľa chuti,  olej na vyprážanie

Na servírovanie: 1 cibuľa, 4 mesiačiky citróna

Postup:

Chole: Uvarte cícer spolu s čajovými lístkami domäkka. Sceďte a odložte. Čaj vyhoďte. Rozohrejte na panvici olej, pridajte semienka rímskej rasce. Keď začnú praskať, pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno, zázvor a cesnak a duste, kým je cibuľa zlatistá. Pridajte mleté chilli, mleté mango, kurkumu, mletý koriander, mletú rascu a soľ a poduste ďalšiu minútu. Pridajte uvarený cícer a 1 hrnček vody a dobre premiešajte. Varte 10 až 15 minút.

Bhatury:
Zmiešajte múku, zemiaky, 1a pol lyžičky oleja a soľ a vymieste pevné cesto. Cesto musí byť  hladké. Zakryte vlhkou utierkou a nechajte odpočinúť asi 10 minút. Cesto rozdeľte na 4 rovnaké časti a rozvaľkajte na placky s priemerom asi 12 cm. Usmažte v rozpálenom oleji až sa bhatury nafúknu a sú po oboch stranách zlatisté. Podávajte s horúcim Chole, nakrájanou cibuľou a mesiačikmi citróna.

Mohlo by vás zaujímať

cícer

Cícer – zdravá strukovina

Jedna z najpopulárnejších strukovín Blízkeho východu je cícer. Kým u nás, jeho spotreba nie je masová, v arabských a stredomorských krajinách je súčasťou mnohých skvelých… Čítaj ďaľej

Tip:

Keď smažíte bhatury, stlačte zľahka stred vareškou, aby sa ľahšie nafúkli. Tradične sa cesto na bhatury robí so sódou a necháva sa kvasiť pred vysmážaním. Tento recept na bhatury používa roztlačené zemiaky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach