Čokoládová torta s jahodami

Doba prípravy 170 minútEnergia: 445 kcal.Náročnosť

Originálna čokoládová torta s Holandským kakaom a jemným krémom zo Zlatého klasu Premium. Skutočne sviatočná!

Čokoládová torta s jahodami – suroviny (rozpočet vystačí asi na 8 porcií):

Cesto:

  • 2 bielky
  • 2 žĺtky
  • 2 zarovnané PL cukru
  • 3 zarovnané PL polohrubej múky
  • 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 zarovnaná PL preosiateho Holandského kakaa

Krém:

  • 100 g  horkej čokolády
  • 2 balíčky Zlatého klasu Premium
  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky Vanilkového cukru
  • 200 g zmäknutého masla
  • 180 g práškového cukru
  • 1 KL Rumovej arómy
  • 3 PL jahodového džemu
  • 300 g čerstvých jahôd

Na ozdobenie:

Ešte potrebujeme:

  • tortová forma (Ø 18 cm)
  • elektrický ručný šľahač
Čokoládová torta s jahodami

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra:180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas prípravy: asi 35 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 110 minút
  • Čas pečenia: asi 25 minút (každý korpus)

Mohlo by vás zaujímať

Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky

40 minútHrnčekový recept na veľmi jednoduchú, sviežu tortičku bez pečenia, múky a pridaného cukru Suroviny na koláč – nepečená smotanovo ovocná torta bez múky: Korpus: 1 šálka mandlí ( môžeme… Čítaj ďaľej
  1. Tento postup na cesto opakujeme ešte 2x. Korpusy necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu krému rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli čokoládu. Zlatý klas uvaríme s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame čokoládu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a arómu a vyšľaháme dohladka. Povrch korpusov potrieme džemom. Na jeden korpus nanesieme 1/3 krému a 1/2 jahôd nakrájaných na plátky. Zakryjeme druhým korpusom, nanesieme 1/3 krému a 1/2 nakrájaných jahôd. Zakryjeme tretím korpusom, povrch potrieme zvyšným krémom a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.
  3. Povrch torty ozdobíme jahodami. Tortu odložíme do chladničky.

Tip: Povrch torty môžeme poliať Polevou tmavou Dr. Oetker.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach