Suroviny na Crêpes Suzette:
Na palacinky: 110 g preosiatej múky, štipka soli, 2 vajcia, 200 ml mlieka zmiešaného s 75 ml vody, 50 g masla, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, 1 lyžica hnedého cukru
Na omáčku: 150 ml pomarančového džúsu, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna 1 lyžica hnedého cukru, 3 lyžice Grand Marnier, Cointreau alebo brandy, 50 g masla, trochu Grand Marnier na flambovanie
Postup:
Preosejte múku a soľ do veľkej misy. Do múky rozbite vajcia. Vyšľahajte. Postupne pridajte malé množstvá mlieka s vodou, šľahajte, kým nie je cesto hladké. 50 g masla roztopte na panvici. 2 lyžice pridajte do cesta, zvyškom budete potierať panvicu, na ktorej upečiete palacinky. Do cesta pridajte cukor a pomarančovú kôru. Rozpáľte panvicu a znížte teplotu. Cesto nalejte na panvicu a rovnomerne rozotrite. Pečte asi pol minúty, otočte a druhú stranu pečte len chvíľočku. Preložte na tanier.
Urobíte asi 15 – 16 palaciniek. Na omáčku zmiešajte všetky suroviny okrem masla. Medzitým ohrejte taniere, na ktorých budete servírovať. Roztopte maslo na panvici, vlejte do omáčky a nechajte prehriať. Dajte prvú palacinku do panvice, prehrejte, preložte na polovicu a potom znova na štvrtinu. Pridajte ďalšie palacinky. Nechajte prehriať a nasiaknuť omáčkou. Teraz môžete flambovať. Zohrejte naberačku, nalejte (mimo tepla) brandy, vráťte nad teplo, aby vyprchal alkohol, potom zapáľte. Preneste horiacu naberačku na palacinky.
Crêpes Suzette servírujte.