Flambovaný ananás so zmrzlinou a limetkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Flambovaný ananás so zmrzlinou a limetkou je chutný osviežujúci dezert.

Suroviny na flambovaný ananás so zmrzlinou:

celý čerstvý ananás, 1 dcl rumu, maslo, hnedý cukor (med), biely jogurt, limetka, čerstvá mäta

Flambovaný ananás so zmrzlinou

Postup:

Čerstvý ananás okrájame. Ananás nakrájame na kolieska, vložíme na suchú panvicu a opražíme. Podlejeme rumom a flambujeme. Pridáme maslo a hnedý cukor (alebo med). Podávame teplé s jogurtovou polevou (jogurt zmiešaný s medom, limetkovou šťavou a nasekanou čerstvou mätou).

Mohlo by vás zaujímať

Ananásové ravioli s čokoládovým krémom

15 minútSuroviny na ananásové ravioli s čokoládovým krémom: 300 g ananásu, 2 čokoládové dezerty napríklad Alpro, 2 lyžice kokosového sirupu (nemusí byť, možno ho nahradiť likérom… Čítaj ďaľej

Save

Mohlo by vás zaujímať

Ovocné želé v melóne

Ovocné želé v melóne

Suroviny na ovocné želé v melóne: 1 červená dyňa bezjadierková (cca 3 kg)1 limetka500 g jahôd100 g práškového cukru200 g Zlatého klasu (5 ks)100 g čučoriedok2 … Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach