15 minút
Suroviny ( rozpočet na 1 porciu ):
2 stredne veľké paradajky, 1/2 stredne veľkej uhorky, 1/2 malej fialovej cibule, 6 čiernych olív, 1/2 stredne veľkej zelenej papriky, 1 polievková lyžica Balzamikového octu, 100 ml balzamikového krému, 3 polievkovej lyžice olivového oleja, 1 hrubší plátok syra feta (cca 100 g), petržlenová vňať, čierne a biele sezamové semienka, soľ
Postup:
Paradajky nakrájame na štvrtiny, cibuľu a papriku na prúžky, uhorku na kolieska a vložíme do misy. Pridáme olivy, olivový olej, balzamikový ocot a všetko dobre premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťou. Fetu nakrájame na kocky, ktoré namočíme do Figového balzamikového krému Kalamáta a následne obalíme v sezamových semienkach. Obalené kocky fety položíme na vrch šalátu.