Hruškovo makový bábovkový závin

Doba prípravy 95 minútEnergia: 331 kcal.Náročnosť

Vláčna bábovka pre milovníkov hrušiek a maku k príjemnej kávičke.

Suroviny na hruškovo makový bábovkový závin ( vystačí na asi 12 porcií):

Na náplň:

  • Hruškový kompót (hmotnosť po odkvapkaní 460 g)
  • 250 g hotovej makovej náplne
  • 75 g lúpaných slnečnicových jadierok
  • 1 balíček Vanilínového cukru
  • 1 KL Arómy mandľovej
  • 3 PL tekutého medu
  • 2 zarovnané PL ovsených vločiek
  • 100 ml šťavy z kompótu podľa potreby

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 zarovnané KL cukru
  • 1 zarovnaná KL soli
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 160 ml oleja
  • 160 ml mlieka

Na ozdobenie:

  • práškový cukor

Okrem toho potrebujeme:

  • formu na bábovku (Ø 23 cm)
bábovkový závin
www.oetker.sk

Postup:

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku dôkladne odkvapkať a šťavu zachytíme. V mise zmiešame makovú náplň s jadierkami, vanilínovým cukrom, arómou, medom, vločkami a šťavou z kompótu (tekutinu prispôsobíme podľa návodu na obale kúpenej makovej náplne). Nakoniec vmiešame odkvapkané a nadrobno nakrájané hrušky.  

Mohlo by vás zaujímať

Svieži ovocný koláč

Svieži ovocný koláč

60 minútEnergia: 149 kcal.Svieži ovocný koláč osviežený citrónovým trstinovým cukrom a prevoňaný vanilínovým cukrom. Suroviny na svieži ovocný koláč (vystačí na asi 12 porcií): Na cesto: 3… Čítaj ďaľej

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a soľou. Pridáme tvaroh, olej a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto.  Na pomúčenej pracovnej ploche cesto vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Náplň rovnomerne rozotrieme na plát a necháme asi 2 cm voľné okraje. Plát zavinieme z kratšej strany a vložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy spojom nahor. Bábovkový závin vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra:170 °C
  • Teplovzdušná rúra:150 ℃
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Čas prípravy: asi 35 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 95 minút
  • Čas pečenia: asi 60 minút
  1. Bábovku necháme vychladnúť a potom ju opatrne vyklopíme. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1386 kJ / 331 kcal829 kJ / 198 kcal
Tuky14,86 g8,9 g
Sacharidy42,65 g25,54 g
Bielkoviny7,54 g4,58 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach