Jahodové srdce

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na jahodové srdce:

Cesto: 3 žĺtky, 2 PL mlieka, 100 g krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 1 balíček Zlatého klasu, 2 KL kypriaceho prášku do pečiva, 3 bielky, štipka soli

Náplň: 250 g čerstvých alebo mrazených jahôd, 100 g práškového cukru, 400 ml šľahačkovej smotany, 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker, 100 ml vody

Na ozdobenie: 200 g jahôd

Ešte potrebujeme: formu v tvare srdca (objem cca 1L)

Jahodové srdce

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme za pomoci elektrického ručného šľahača žĺtky s mliekom, cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku zmiešame so zlatým klasom a práškom do pečiva a vmiešame do žĺtkovej hmoty. Dôkladne premiešame. Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme korpus asi 10 minút schladnúť, potom ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Trasené linecké košíčky Olé

Trasené linecké košíčky Olé s jahodami

30 minútSuroviny na trasené linecké košíčky Olé (počet kusov asi 20):  Na košíčky: 20 ks kúpených korpusov košíčkov alebo, 250 g hladkej múky, 50 g práškového… Čítaj ďaľej

Korpus po vychladnutí raz pozdĺžne prerežeme. Na prípravu náplne rozmixujeme jahody s cukrom, až vznikne dreň. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom dotuha. 1/3 šľahačky ponecháme stranou na ozdobenie a do zvyšku šľahačky opatrne primiešame jahodovú dreň. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do jahodovej šľahačky. Spodnú časť korpusu potrieme polovicou jahodovej náplne a priložíme vrchnú časť korpusu. Celé srdce potrieme druhou polovicou náplne. Jahodové srdce ozdobíme šľahačkou.

Doba pečenia: asi 45 minút

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach