Vyskúšajte super jednoduchý recept na karfiolové karí!
Suroviny na karfiol s kari:
700 g karfiolu, 500 g zemiakov, 1 malá cibuľa, 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja, 2 – 3 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice karí korenia, 500 ml zeleninového vývaru, 150 g mrazeného alebo čerstvého hrášku, 100 ml kyslej smotany, 2 polievkové lyžice škrobovej múčky, 1 čajová lyžička soli, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup:
Na oleji najprv popražíme cibuľu s cesnakom nakrájanú na malé kúsky asi 1 – 2 minúty. Pridáme karfiol nakrájaný na drobno spolu s pokrájanými zemiakmi a hráškom. Premiešame. Poprášime karí korením a zalejeme vývarom. Všetko dusíme na miernom plameni asi 15 minút. Primiešame za stáleho miešania smotanu so škrobovou múčkou.
Mohlo by vás zaujímať
Lepšie keď si ich niekde v hrnčeku alebo miske dobre rozmiešame aj s trochou vývaru, v ktorom je karfiol so zemiakmi. A až potom vlievame do karfiolovej zmesi. Premiešame a necháme prevrieť asi 2 – 3 minúty. Podávame v hlbokom tanieri a ako prílohu odporúčam dusenú ryžu.