SPÄŤ
Prívarky

Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou

Od: Henrieta Karabova 15.7.2016
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

400 g hríbov a kuriatok, 1 cibuľa, 50 g masla, 500 ml hovädzieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 4 guľôčky nového korenia, 40 g hladkej múky, 300 ml smotany na šľahanie, malá hrsť petržlenovej vňate

hríbová omáčka s knedľou

Postup:

Hríbiky a kuriatka dobre očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Chceme však, aby v omáčke vynikli a bolo ich vidieť, aký hríbik práve jeme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a necháme ju zosklovatieť v hrnci, na rozohriatom masle. Potom pridáme hríby a spolu ich restujeme asi 5 minút. Základ zalejeme vývarom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, rascu a všetko spolu varíme asi 20 minút. Nakoniec omáčku zahustíme múkou, ktorú vmiešame do smotany. Všetko spolu povaríme ešte 10 minút. Hotovú omáčku podávame spolu s knedľou. Pred podávaním ju môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťkou.

Dobrú chuť!

womangalérie VŠETKY