Dokonalá kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou. Hľadáte recept ako pripraviť hubovú omáčku pre všetkých milovníkov húb? No tak skúste tento z kuchyne portálu woman.sk.
Kuriatkovo-hríbová omáčka s knedľou – suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
400 g hríbov a kuriatok, 1 cibuľa, 50 g masla, 500 ml hovädzieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky drvenej rasce, 4 guľôčky nového korenia, 40 g hladkej múky, 300 ml smotany na šľahanie, malá hrsť petržlenovej vňate
Postup:
Hríbiky a kuriatka dobre očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Chceme však, aby v omáčke vynikli a bolo ich vidieť, aký hríbik práve jeme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a necháme ju zosklovatieť v hrnci, na rozohriatom masle. Potom pridáme hríby a spolu ich restujeme asi 5 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Základ zalejeme vývarom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, nové korenie, rascu a všetko spolu varíme asi 20 minút. Nakoniec omáčku zahustíme múkou, ktorú vmiešame do smotany. Všetko spolu povaríme ešte 10 minút. Hotovú omáčku podávame spolu s knedľou. Pred podávaním ju môžeme posypať posekanou petržlenovou vňaťkou.
Dobrú chuť!