Hríbikové cappuccino s pažítkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na hríbikové cappuccino s pažítkou:

100 g masla, 1 najemno nakrájaná cibuľa, 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, 1 bobkový list, 250 g lesných hríbov najemno nakrájaných, 25 g polievkové lyžice múky, na špičku čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 250 g pohár kyslej smotany, 200 g pohár smotany na varenie, posekaná čerstvá pažítka

Hríbikové cappuccino

Postup:

Necháme roztopiť maslo na miernom ohni, pridáme cibuľu, cesnak a bobkový list a všetko to restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme hríby a za stáleho miešania necháme odpariť vodu. Zamiešame múku, soľ a korenie pridáme 500 ml vody.

Mohlo by vás zaujímať

Krémová zeleninová polievka s kúskami kuracieho mäsa

45 minútKrémová zeleninová polievka s kúskami kuracieho mäsa – suroviny: kuracie rezne, koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler), kurací vývar, smotana na varenie, čerstvý listový špenát, jarná… Čítaj ďaľej

Necháme zovrieť. Stíšime oheň, pridáme kyslú smotanu, za stáleho miešania varíme ešte cca 5 min. Môžeme podávať v cappuccino šálkach, dozdobíme napeneným mliečkom a posekanou pažítkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach