15 minút
Suroviny na hríbikové cappuccino s pažítkou:
100 g masla, 1 najemno nakrájaná cibuľa, 1 strúčik cesnaku nakrájaný na plátky, 1 bobkový list, 250 g lesných hríbov najemno nakrájaných, 25 g polievkové lyžice múky, na špičku čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 250 g pohár kyslej smotany, 200 g pohár smotany na varenie, posekaná čerstvá pažítka
Postup:
Necháme roztopiť maslo na miernom ohni, pridáme cibuľu, cesnak a bobkový list a všetko to restujeme, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme hríby a za stáleho miešania necháme odpariť vodu. Zamiešame múku, soľ a korenie pridáme 500 ml vody.
Mohlo by vás zaujímať
Necháme zovrieť. Stíšime oheň, pridáme kyslú smotanu, za stáleho miešania varíme ešte cca 5 min. Môžeme podávať v cappuccino šálkach, dozdobíme napeneným mliečkom a posekanou pažítkou.