Suroviny na pečený nakladaný hermelín s hranolčekmi:
- 3 hermelíny
- 1 hruška
- 80 g parmskej šunky
- 3 lyžice jemne nasekaných vlašských orechov
- med
- McCain hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle
Postup:
Rúru rozohrejte na 200 °C.
Hermelín pozdĺžne rozkrojte a zľahka potrite obe polovice medom (medu nedávajte veľa, vytekal by a pripaľoval by sa). Na jednu polovicu položte tenké plátky hrušky, posypte orechami, nakoniec vložte ešte 2 plátky sušenej šunky a prikryte druhou polovicou hermelínu. Opakujte.
Hermelíny zvonku málinko potrite olejom a zabaľte do alobalu. Hranolčeky vysypte na plech a rozložte ich v jednej vrstve, nech sa neprekrývajú.
Mohlo by vás zaujímať
Spodný rošt v rúre nechajte na pekáčik s hermelínmi, na vyššiu priečku dajte plech s hranolčekmi a pečte podľa návodu na obale. Na posledných desať minút vložte do rúry aj hermelíny.
Hermelíny môžete tiež ľahko pripraviť na stolnom grile (prípadne v sendvičovači), zatiaľ čo sa budú hranolčeky piecť v rúre.
Hermelíny na tanieri ešte pokvapkajte tekutým medom a podávajte s hranolčekmi ihneď po upečení.