Pečený nakladaný hermelín s hranolčekmi

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na pečený nakladaný hermelín s hranolčekmi:

  • 3 hermelíny
  • 1 hruška
  • 80 g parmskej šunky
  • 3 lyžice jemne nasekaných vlašských orechov
  • med
  • McCain hranolčeky 1.2.3 Fries Crinkle
Pečený nakladaný hermelín

Postup:

Rúru rozohrejte na 200 °C.

Hermelín pozdĺžne rozkrojte a zľahka potrite obe polovice medom (medu nedávajte veľa, vytekal by a pripaľoval by sa). Na jednu polovicu položte tenké plátky hrušky, posypte orechami, nakoniec vložte ešte 2 plátky sušenej šunky a prikryte druhou polovicou hermelínu. Opakujte.

Hermelíny zvonku málinko potrite olejom a zabaľte do alobalu. Hranolčeky vysypte na plech a rozložte ich v jednej vrstve, nech sa neprekrývajú.

Mohlo by vás zaujímať

Hermelínová pomazánka s cesnakom

20 minútHermelínová pomazánka s cesnakom – suroviny: 2 hermelíny, 100 g tvrdého syra, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50 g majolky, 5 lyžíc smotany, soľ Postup:… Čítaj ďaľej

Spodný rošt v rúre nechajte na pekáčik s hermelínmi, na vyššiu priečku dajte plech s hranolčekmi a pečte podľa návodu na obale. Na posledných desať minút vložte do rúry aj hermelíny.

Hermelíny môžete tiež ľahko pripraviť na stolnom grile (prípadne v sendvičovači), zatiaľ čo sa budú hranolčeky piecť v rúre.

Hermelíny na tanieri ešte pokvapkajte tekutým medom a podávajte s hranolčekmi ihneď po upečení.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach