Syrová omeleta

Doba prípravy 25 minútEnergia: 383 kcal.Náročnosť

Omeleta je pokrm, ktorý sa vyrába z rozšľahaných vajec, do ktorých je možné pridať rôzne prísady. Zmes sa rovnomerne rozlieva na rozpálenú panvicu a v priebehu vyprážania sa už nemieša. Smaží sa až do doby, keď je stuhnutá a dostane zlatú farbu.

Po osmažení sa omeleta môže plniť rôznymi zeleninovými, mäsovými alebo hubovými náplňami. Plní sa ihneď po usmažení. Potom sa zabalí (preloží) a podáva.

Syrová omeleta – suroviny:

200 g vychladnutých zemiakov uvarených v šupe, 2 lyžice oleja, 3 vajcia, soľ a mleté čierne korenie, 50 g strúhanej goudy, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Na rozpálenom oleji ich z oboch strán opečieme dochrumkava. Vajcia rozšľaháme s 3 lyžicami vody, osolíme a okoreníme. Nalejeme na zemiaky, prikryjeme a necháme zraziť. Správne upečená syrová omeleta má pevnú konzistenciu, ale na povrchu sa ešte mierne leskne. Omeletu po upečení posypeme petržlenovou vňaťou, preložíme na taniere a ihneď podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Francúzska omeleta s pažítkou – ako ju vykúzliť?

Aj vy patríte k tým, ktorí si radi pochutnajú na dobrom jedle, ale nechú stráviť celé hodiny pri sporáku? Ak áno, skúste svojim najdrahším vykúzliť… Čítaj ďaľej

1 porcia: 1603 kJ / 383 kcal

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach