Tvarohové guľky so slivkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Babičkine tvarohové guľky so slivkami

Sezóna šťavnatých domácich sliviek je tu! Dajú sa spracovať naozaj na rôzne spôsoby. Ak máte k dispozícii domáce slivky, je škoda to nevyužiť a nepripraviť z nich jeden z najobľúbenejších sladkých pokrmov v našom regióne – tradičné slivkové gule.

Recept s využitím tvarohu je vhodný pre tých, ktorým nevyhovuje hutné zemiakové cesto. Tvarohové cesto je trocha ľahšie a jednoduchšie stráviteľné.

Suroviny na tvarohové guľky so slivkami:

Cesto: 1 vajce, 50 g masla, 250 g hrubej múky, 250 g tučného tvarohu, štipka soli, štipka kypriaceho prášku do pečiva, slivky

Na ozdobu: 120 g rozpusteného masla, 100 g tučného tvarohu, práškový cukor alebo hnedý cukor

Tvarohové guľky so slivkami

Postup:

Zo zmäknutého masla, hrubej múky, tvarohu, vajca, soli a z kypriaceho prášku pripravíme cesto. Slivky umyjeme a osušíme. Z cesta odoberáme menšie kúsky, každý roztlačíme na menšiu placku, položíme slivku a zabalíme. Zabalené guľky varíme v osolenej vriacej vode 10 až 12 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Ovocné gule a knedličky

Ovocné gule a knedličky. Ako ich variť?

Ako správne variť ovocné gule a knedličky? Klasické a dobré jedlá starých mám, ako ovocné gule a knedličky plnené rôznym ovocím, alebo knedle, ktoré dávame… Čítaj ďaľej

Uvarené guľky dáme na tanier, posypeme tvarohom, práškovým alebo hnedým cukrom a polejeme rozpusteným maslom.

Mohlo by vás zaujímať

Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Tvarohové noky s ovocnou omáčkou

Ľahučké a lahodné a zaručene neokukané! Presne také sú Tvarohové noky s ovocnou omáčkou, ktoré vôbec nie sú také náročné na prípravu, ako by ste si mohli myslieť… … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach