Zapekaná brokolica

Doba prípravy 30 minútEnergia: 358 kcal.Náročnosť

Zapekaná brokolica – suroviny:

40 g masla, 3 vajcia, štipka soli, 80 g hladkej múky, 1 kg brokolice, 50 g strúhaného ementálu, štipka muškátu

Postup:

1/8 l vody prevaríme spolu s maslom a soľou. Pridáme múku a spracujeme do tuhej hmoty. Vložíme do misky. Do vychladnutej hmoty postupne vmiešame vajcia. V hrnci prevaríme 3 l vody s 3 lyžicami soli. Brokolicu očistíme a rozdelíme, hrubé stonky prekrojíme a ošúpeme. Vo vriacej vode ju nadvakrát uvaríme, vyberieme a dáme odkvapkať.

Mohlo by vás zaujímať

Zapekaná brokolica s petržlenovou vňaťkou

35 minútSuroviny: 400 g brokolice, soľ, 1 pol. lyžica masti, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 40 g postrúhaného syra, 2 rajčiaky, 1… Čítaj ďaľej

Uvarenú brokolicu vložíme do formy, dochutíme muškátom. Cesto zmiešame so syrom a rozložíme na povrch brokolice. Pečieme v strede rozohriatej rúry, dvieka rúry neotvárame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach