30 minútEnergia: 358 kcal.
Zapekaná brokolica – suroviny:
40 g masla, 3 vajcia, štipka soli, 80 g hladkej múky, 1 kg brokolice, 50 g strúhaného ementálu, štipka muškátu
Postup:
1/8 l vody prevaríme spolu s maslom a soľou. Pridáme múku a spracujeme do tuhej hmoty. Vložíme do misky. Do vychladnutej hmoty postupne vmiešame vajcia. V hrnci prevaríme 3 l vody s 3 lyžicami soli. Brokolicu očistíme a rozdelíme, hrubé stonky prekrojíme a ošúpeme. Vo vriacej vode ju nadvakrát uvaríme, vyberieme a dáme odkvapkať.
Mohlo by vás zaujímať
Uvarenú brokolicu vložíme do formy, dochutíme muškátom. Cesto zmiešame so syrom a rozložíme na povrch brokolice. Pečieme v strede rozohriatej rúry, dvieka rúry neotvárame.