Zapekané zemiaky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na zapekané zemiaky:

500 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g na tenké plátky nakrájanej oravskej slaniny, 200 g póru, 1 čajová lyžička soli, 120 ml kyslej smotany, 1 žĺtok, 2 polievkové lyžice údeného na jemno nastrúhaného syra, maslo a strúhanku na vysypanie formy

Postup:

Formu na pečenie vytrieme jemne maslom a vysypeme strúhankou. Uvarené zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Zemiaky premiešame so soľou a na menšie kúsky nakrájaným pórom (môžeme pridať kúsky údeného mäsa). Zemiakovú zmes vsypeme do formy na pečenie. V miske si vymiešame smotanu so žĺtkom a syrom.

Mohlo by vás zaujímať

Zapečené zemiaky

45 minútSuroviny na zapečené zemiaky: 10 veľkých surových zemiakov, 5 veľkých varených zemiakov, 1 téglik kyslej smotany, 100 g  nadrobno nakrájaného údeného mäsa, ľubovoľnej salámy, alebo… Čítaj ďaľej

Smotanovou zmesou zalejeme zemiaky a vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme asi 20 minút, kým smotana na povrchu trochu nezhnedne.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach