Kačacie Crème brulé

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Kačacie Crème brulé:

1 kg kačacie pečienky, 1 dcl koňak/portské/červené víno, kačací tuk, žĺtky, soľ, čierne korenie, tymián, nové korenie, muškátový oriešok

Kačacie Crème brulé

Postup:

Najprv si poriadne očistíme pečienky od šliach, vložíme do nádoby a pridáme tymián, nové korenie, koňak, portské alebo červené víno: všetko tak, aby boli pečienky pekne pokryté. Necháme 1 až 2 dni marinovať v chladničke. Neskôr ich vytiahneme z kúpeľa, očistíme od všetkých prísad a usušené vložíme do mixéra spolu s rozpusteným kačacím tukom. Pridáme žĺtky, čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a dobre rozmixujeme. Masu vlejeme do patentovaných sklíčok, zakryjeme poklopom a vložíme do pekáča do 2/3 s vodou.

Mohlo by vás zaujímať

Hydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi

120 minútHydinová paštéta so zapečenými korbáčikmi – suroviny: korbáčiky, 150 g kuracích pŕs, 350 g mletého mäsa (pol na pol hovädzie a bravčové), 70 g kuracích pečienok, 1 ČL posekaného tymiánu, 2 vajíčka,… Čítaj ďaľej

Pečieme pri 100 stupňoch, na pare 15 minút. Kto má tepelnú sondu, v jadre paštéty by malo byť 60°C. Po vybratí z rúry môžeme zaliať ešte vrstvou tekutého tuku, čím sa zabráni oxidácii a aj pre krajší efekt môžeme ozdobiť vytopenou kačacou kožou a zeleným korením. Vložíme do chladničky a necháme dobre stuhnúť. Vychladená paštéta sa doslova roztápa na jazyku – kto má rád teplú, môže ju rýchlo prihriať na panvici.

Mohlo by vás zaujímať

Taštičky s pečeňou

Taštičky s pečeňou a cibuľovým konfitom

Dobrota, ktorá dostane každého Suroviny na Taštičky s pečeňou a cibuľovým konfitom (vystačí na asi 8 porcií): Na náplň: 3 cibule šalotky1 PL olivového oleja1 balíček … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach