Suroviny na tymianovo-parmezánové guľky s cestovinami( rozpočet pre 4 osoby ):
400 g cestovín (napr. špagety alebo linguine), 500 g paradajkovej šťavy, 500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo mix oboch), 70 g strúhaného parmezánu + na ozdobu, 2 vrchovaté lyžice otrhaného čerstvého tymianu + na ozdobu, soľ, mleté korenie, olivový olej
Postup:
Mleté mäso, strúhaný parmezán, tymian a dve lyžice oleja zmiešajte a ochuťte soľou a mletým korením. Zo zmesi vytvorte guľôčky s priemerom 2 cm. Do misky s olivovým olejom si namočte prsty a guľôčky potrite olejom. Klaďte ich na zapekaciu misu. Vložte do rúry prepnutej na gril a pečte dozlatista (asi 15 minút).
Mohlo by vás zaujímať
Cestoviny uvarte podľa návodu „al dante“, sceďte a prehrejte s paradajkovou šťavou, ktorú ochutíte. Do hlbokých tanierov rozložte cestoviny, do nich posaďte mäsové guľky, polejte šťavou z výpeku a ozdobte strúhaným parmezánom a tymianom.