Tymianovo-parmezánové guľky s cestovinami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na tymianovo-parmezánové guľky s cestovinami( rozpočet pre 4 osoby ):

400 g cestovín (napr. špagety alebo linguine), 500 g paradajkovej šťavy, 500 g mletého mäsa (bravčového, hovädzieho alebo mix oboch), 70 g strúhaného parmezánu + na ozdobu, 2 vrchovaté lyžice otrhaného čerstvého tymianu + na ozdobu, soľ, mleté korenie, olivový olej

Postup:

Mleté mäso, strúhaný parmezán, tymian a dve lyžice oleja zmiešajte a ochuťte soľou a mletým korením. Zo zmesi vytvorte guľôčky s priemerom 2 cm. Do misky s olivovým olejom si namočte prsty a guľôčky potrite olejom. Klaďte ich na zapekaciu misu. Vložte do rúry prepnutej na gril a pečte dozlatista (asi 15 minút).

Mohlo by vás zaujímať

Špagety s píniovými orieškami

Špagety s píniovými orieškami a paradajkami

25 minútSuroviny na špagety s píniovými orieškami: 200 g celozrnných špagiet, ½ šálky bazalkového pesta, ½ šálky sušených rajčín nakrájaných na tenké prúžky, ½ šálky pražených… Čítaj ďaľej

Cestoviny uvarte podľa návodu „al dante“, sceďte a prehrejte s paradajkovou šťavou, ktorú ochutíte. Do hlbokých tanierov rozložte cestoviny, do nich posaďte mäsové guľky, polejte šťavou z výpeku a ozdobte strúhaným parmezánom a tymianom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach