Kačacie prsia na červenej kapuste

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na kačacie prsia na červenej kapuste:

kačacie prsia, červená kapusta, jablká, pomaranč, červené víno, soľ, cukor, ocot, rasca, krúpy, cibuľa, huby, cesnak

Postup:

Červenú kapustu nakrájame. Vo veľkom hrnci opečieme na oleji cibuľu, pridáme kapustu, jablká, ocot (dôležité kvôli farbe), soľ, korenie, rascu a zalejeme červeným vínom a troškou vody. Nevaríme dlho, aby sme kapustu nerozvarili, podľa chuti ešte dochutíme a nakoniec pridáme kôru z pomaranča.

Hubový Kubo

Krúpy uvaríme do mäkka. Na oleji opečieme cibuľu s cesnakom (cesnak pridáme neskôr, aby nám nezhorel a nezhorkol). Potom pridáme huby a krátko podusíme. Zamiešame s uvarenými krúpami a dáme zapiecť do rúry asi na 10 minút na 160°C. Kačacie prsia osušíme, nakrájame kožu, osolíme, okoreníme a dáme na rozohriatu panvicu kožou dole a opekáme asi 2 minúty. Otočíme a opečieme ďalšie 2 minúty. Prsia dopečieme v rúre pri 180°C asi 10 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach