Karfiol pod čepcom

Doba prípravy 40 minútEnergia: 332 kcal.Náročnosť

1 porcia: 1392 kJ / 332 kcal

Suroviny:

1 karfiol, 2 lyžice soli, 350 g mletého mäsa, 2 vajcia, 1 nastrúhaná cibuľa, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, štipka muškátového orieška, 2 lyžice masla

Karfiol pod čepcom

Postup:

Prevaríme 2l osolenej vody. Karfiol očistíme, hlúb priečne nakrojíme. Vložíme do vody a 5 minút prudko povaríme, zlejeme.
Mleté mäso zmiešame s vajcom a cibuľou, pridáme 1/8 l vody a vypracujeme do pružnej masy. Osolíme, okoreníme a dochutíme muškátom. Vymastíme nákypovú formu, uložíme do nej karfiol a naň navrstvíme mäsovú zmes. Vložíme do stredu rozohriatej rúry. V polovici pečenia povrch nákypu obložíme kúskami masla a dopečieme do ružova.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach