Kuracie rezančeky na čínsky spôsob pripravujeme doma často. Je to rýchle a chutné jedlo.
Suroviny na Kuracie rezančeky (rozpočet na štyri porcie):
800 g kuracie prsia, 325 g zmes čínskej zeleniny (mrazená), 1 ks väčší pór, 50 g sekaných mandlí, 5 PL oleja, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL solamylu, 1 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL soli
Postup:
Umyté kuracie prsia narežeme na rezne a tie tenučké rezančeky. Vložíme do misy a pridávame soľ, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, trochu oleja a solamyl. Všetko dobre premiešame. Pre zvýraznenie chute odporúčam ochutené mäso odložiť na dvadsaťštyri hodín do chladničky. Vo woku (panvici) rozpálime olej do ktorého vysypeme naložené mäso. Prudko ho opekáme a postupne pridávame do panvice nasekané mandle, zmes čínskej zeleniny a nasekaný pór. Všetko dusíme cca desať minút. Ako príloha sa výborne hodí ryža pripravená na rôzne spôsoby.
Mohlo by vás zaujímať
Príprava asi 55 minút
11.00 h prvý deň umyté mäso nakrájame na tenké rezančeky
11.15 h prvý deň mäso vložíme do misy, ochutíme a dobre zmiešame
12.00 h druhý deň pripravíme si zmes zeleniny a nasekáme pór
12.10 h druhý deň vo woku prudko opečieme mäso, pridáme mandle
12.25 h druhý deň k mäsu pridáme zeleninovú zmes a pór, a smažíme
12.35 h hotové rezančeky podávame s ryžou