Kuracie mäso so zeleninou a sójovými klíčkami

Doba prípravy 40 minútEnergia: 471 kcal.Náročnosť

Suroviny na kuracie mäso so zeleninou a sójovými klíčkami:

500 g kuracích rezňov, 200 g zelených paprík, 100 g mrkvy, 2 mladé cibuľky, 3 lyžice svetlého sezamového oleja, 200 g smotany na varenie, soľ, 1/2 lyžičky kajenského korenia, 120 g čerstvých sójových klíčkov

Kuracie mäso so zeleninou

Postup:

Mäso nakrájame na tyčinky. Papriku, mrkvu a mladú cibuľku nakrájame na tenké pásiky. Na horúcom oleji opražíme mäso na prudkom ohni za súčasného miešania do zlatista a potom ho vyberieme. Na tom istom oleji popražíme zeleninu a pridáme ju k mäsu. Do panvice nalejeme smotanu na varenie, pridáme soľ a kajenské korenie a necháme krátko prevrieť. Vrátime späť mäso, zeleninu a klíčky a všetko zohrejeme za súčasného miešania. Kuracie mäso so zeleninou a sójovými klíčkami je hotové, môžeme ho podávať! 🙂 Dobrú chuť!

K teplému kuraciemu mäsu so zeleninou podávame varenú ryžu.

Malé rady:
Ak nezoženiete čerstvé sójové klíčky, môžete ich nahradiť konzervovanými.

Čas prípravy: 40 min.
Energetická hodnota jedla: 1971 kJ / 471 kcal(pre 4 osoby)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach