Lákavé, sladké, ružové – jednoducho nesmrteľné punčové rezy

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Kedy a ako vznikol tento recept ostáva záhadou, každopádne ich chuť je nezameniteľná.  Aj vy už cítite v duchu na jazyku to rozplývajúce sa ľahučké, jemne vlhké cesto v spojení so sladkastým punčom? Ale bez správnej dávky jemného alkoholu by to nebolo ono. Nesmie chýbať jemná aróma brandy,  ktorú do tejto verzie punčovej lahôdky dodá jedine Karpatské KB Škorica Klinček.  A hlavne, doma  a s láskou upečené  je vždy najlepšie. Vyskúšajte 😊

Suroviny na punčové rezy:

punčové rezy
Autorka receptu a FOTO @stvoryzkuchyne

Ružové cesto

  • 12 vajíčok
  • 12 PL krupicového cukru
  • 6 PL malinového pudingu
  • 10 PL polohrubej múky
  • 300 g malinového pyré (rozmixované maliny)
  • ½ prášku do pečiva

Svetlé cesto

  • 8 vajíčok
  • 8 PL krupicového cukru
  • 4 PL vanilkového pudingu
  • 6 PL polohrubej múky
  • ½ prášku do pečiva

Zálievka

  • 400 ml vody
  • 100 ml malinového pyré
  • 100 g krupicového cukru
  • 4 PL malinového sirupu (voliteľné)
  • 100 ml KB Karpatského KB Škorica Klinček
  • punčová esencia podľa chuti (voliteľné)

Dokončovanie

  • ríbezľový lekvár
  • 200 g tmavej čokolády
  • 100 g smotany na šlahanie
  • 250 g mascarpone
  • 100 g smotany na šlahanie
  • 3 PL práškového cukru
  • ½ ČL punčovej esencie

Postup:

Ako prvé si pripravíme ružové cesto. Vymixujeme vajíčka s krupicovým cukrom. Zmiešame spolu pudingový prášok, múku a prášok do pečiva a vmixujeme do vajíčkovej zmesi. Rozdelíme na 3 rovnaké časti a pečieme tri cestá pri 180 stupňoch cca 15 – 20 minút každé. Pri svetlom ceste postupujeme rovnako, cesto rozdelíme na 2 časti a pečieme 2 cestá. Pripravíme si zálievku. Zmiešame všetky suroviny okrem Karpatského aj esencie a prevaríme. Na záver dolejeme Karpatské KB a esenciu podľa chuti. Vychladnuté cestá následne na seba vrstvíme na striedačku. Začneme ružovým cestom,ktoré nepolievame. Potrieme ho džemom a prilepíme svetlé cesto. To polejeme zálievkou. Ružové cesto natrieme džemom a potretou časťou prilepíme na svetlé cesto. Ružové cesto opäť polejeme a takto pokračujeme, až kým sa nám neminú všetky cestá. Každé cesto by teda malo byť poliate a potreté, okrem spodného cesta, ktoré je len potreté. Cestá priťažíme a necháme stáť niekoľko hodín.  Zo smotany a čokolády si pripravíme ganache, potrieme ňou punčové rezy a necháme stuhnúť. Po zatuhnutí punčové rezy rozkrájame na kocky a dozdobíme krémom. Krém pripravíme vymixovaním smotany, mascarpone, cukru a esencie.

Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach