45 minút
Suroviny na Liptovské plnené rezne:
4 ks kuracích pŕs, 20 špenátových listov, 12 kúskov údeného oštiepka, soľ, mleté čierne korenie, 2 ČL sušeného tymianu, 4 PL oleja
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a naložíme do misy spolu s olejom, soľou, korením a tymianom. Marinujeme približne hodinu. Potom mäso vyberieme z marinády a osušíme. Kuracie prsia narežeme tak, že vytvoríme kapsy. Tie naplníme listami špenátu a syrom, zatvoríme ich pomocou špáradla. Mäso prudko opečieme na rozpálenej panvici z oboch strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme trochu marinády a vody, prevaríme a zredukujeme na polovicu. Mäso vrátime do panvice a prehrejeme.
- Počet porcií: 4
- Čas prípravy: 30 minút
- Čas opekania: 15 minút
- Príloha: ryža, zeleninový šalát