Maková bábovka

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Maková bábovka podľa ilustrovaných kuchárskych predpisov pre naše gazdinky od Dr.Oetkera (30. roky 20. storočia)

Maková bábovka – suroviny:

Na cesto: 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, 50 g cukru, 2 vajcia, ½ KL Citrónovej arómy, 150 g mletého maku, 1 balenie Bábovky, 250 ml mlieka, 50 g hrozienok

Ešte potrebujeme: formu na bábovku (Ø 23 cm)

Postup:

Maslo alebo margarín trie sa v mise, potom pridá sa cukor, kým pena nevznikne. Vmieša sa po jednom vajci, olej, citrónová aróma a mak. Následne pridá sa zmes na bábovku, mlieko a hrozienka.

Mohlo by vás zaujímať

Dvojfarebná bábovka

60 minútDvojfarebná bábovka – suroviny: 250 g práškového cukru, 3 vajcia, 200 ml oleja, 200 ml mlieka, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a kakao… Čítaj ďaľej

Cesto vymieša sa, kým nie je hladko uhnetené. Cesto vloží sa do formy, poriadne vymastenej a múkou vysypanej. Cesto pečie sa vo vyhriatej rúre podľa predpisu na škatuľke bábovkovej zmesi asi hodinu. Vychladnutá bábovka sa z formy vyklopí a cukrom posypať môže.

  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 60 minút

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach