Maková bábovka podľa ilustrovaných kuchárskych predpisov pre naše gazdinky od Dr.Oetkera (30. roky 20. storočia)
Maková bábovka – suroviny:
Na cesto: 100 g zmäknutého masla alebo margarínu, 50 g cukru, 2 vajcia, ½ KL Citrónovej arómy, 150 g mletého maku, 1 balenie Bábovky, 250 ml mlieka, 50 g hrozienok
Ešte potrebujeme: formu na bábovku (Ø 23 cm)
Postup:
Maslo alebo margarín trie sa v mise, potom pridá sa cukor, kým pena nevznikne. Vmieša sa po jednom vajci, olej, citrónová aróma a mak. Následne pridá sa zmes na bábovku, mlieko a hrozienka.
Mohlo by vás zaujímať
Cesto vymieša sa, kým nie je hladko uhnetené. Cesto vloží sa do formy, poriadne vymastenej a múkou vysypanej. Cesto pečie sa vo vyhriatej rúre podľa predpisu na škatuľke bábovkovej zmesi asi hodinu. Vychladnutá bábovka sa z formy vyklopí a cukrom posypať môže.
- Doba prípravy: asi 20 minút
- Doba pečenia: asi 60 minút