Dvojfarebná bábovka

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Dvojfarebná bábovka – suroviny:

250 g práškového cukru, 3 vajcia, 200 ml oleja, 200 ml mlieka, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a kakao

Postup:

Formu na bábovku vymastíme. Bielky vymiešame do snehu. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešame. Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a na koniec primiešame sneh z bielkov.

Mohlo by vás zaujímať

Banánová bábovka s vlašskými orechmi

15 minútBanánová bábovka – Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 2 vajcia, 200 g cukru krupice, 150 g masla, 3-5 banánov, 100 ml vody, 300 g polohrubej… Čítaj ďaľej

Časť cesta vylejeme do formy a do druhej časti zamiešame kakao. Vylejeme na tmavé cesto na bledé cesto a upečieme. Pečieme asi 50 minút v rozohriatej rúre na 180°C.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach