Malinový sirup

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Ak stále váhate, či sa pustiť varenia domáceho sirupu, tu je malá inšpirácia v podobe nášho originálneho a vyskúšaného receptu:

Suroviny na malinový sirup:

1 kg malín , ½ l vody, 1 kg Korunného cukru na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia

malinovy sirup

Postup:

Maliny umyjeme, dáme do hrnca s vodou a necháme 5-10 minút povariť. Vychladnutú malinovú hmotu zmiešame s cukrom na prípravu sirupu a necháme cez noc v chlade. Šťavu vylisujeme a precedíme cez jemné sitko alebo plátno. Sirup uvedieme do varu, necháme 3 minúty variť, nalejeme do sterilných fliaš, dobre uzavrieme a necháme v chlade. Riedime v pomere 1:6 (1 diel sirupu na 6 dielov vody).

Po otvorení skladujeme v chladničke a rýchlo spotrebujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Domáci bazovo – šalviový sirup

45 minútBaza čierna voľakedy ochraňovala pred zlými silami a bosorkami. Dnes vieme, že plody bazy sú mierne jedovaté, obsahujú sambunigrín a preto sa nesmú konzumovať surové.… Čítaj ďaľej
Korunný cukor na pripravu sirupu

Ovocný sirup

Korunný cukor na prípravu sirupu z bobuľového a kôstkového ovocia je výborným pomocníkom pri príprave rozličných ovocných sirupov. Zabezpečí, že sirup bude mať bohatú a plnú chuť bez použitia konzervačných látok, farbív alebo aróm. Vďaka šetrnému spôsobu varenia si výsledný produkt zachováva prirodzenú farbu ovocia a bohatstvo vitamínov. Pri vymýšľaní vlastných receptov možno bez obáv popustiť uzdu fantázii, keďže jednotlivé druhy ovocia a dokonca aj zeleniny možno kombinovať a vylepšovať pridaním korenín, prírodných esencií a byliniek. Praktické balenie poskytuje presné množstvo potrebných prísad, a navyše aj užitočný potravinársky enzým – pektinázu, ktorá bráni príliš silnému želírovaniu zmesi. Samotná príprava sirupu je jednoduchá. Ovocie, alebo iné plody, napríklad šípky, či plody bazy čiernej, sa pár minút varia s vodou a po vychladnutí sa zmieša s cukrom na prípravu sirupu. Odstátu zmes je potom potrebné už len vylisovať cez sitko a pred naplnením do fliaš ešte raz krátko povariť.

www.korunnycukor.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach