Medovníková chalúpka

Náročnosť

Medovníková chalúpka – suroviny:

250 g medu, 250 g hnedého cukru, 100 g masla, 600 g hladkej múky T650, 1 balíček perníkového korenia, 1 polievková lyžica Salajky, 1 polievková lyžica kakaa, 1 veľké vajíčko

Na polevu: 1 bielok a asi 220 g dobre preosiateho práškového cukru

Postup:

Med s cukrom a maslom zahrejeme nad parou, kým sa nerozpustí cukor. V mise na miesenie cesta si zmiešame múku s perníkovým korením a kakao. Pridáme Salajku vymiešanú s 2 polievkovými lyžicami vody. Všetko spolu v mise na miesenie cesta zmiešame, pridáme medovú zmes a vymiešané vajíčko v šálke. Vytvoríme hladké, vláčne cesto. Necháme ho v igelite zabalené cez noc v chladničke. Na druhý deň cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

Mohlo by vás zaujímať

Perníkové snehuliaky

60 minútEnergia: 312 kcal.Veselé snehuliaky s vôňou Perníkového korenia. Vystačí na: asi 15 kusov Suroviny na perníkové snehuliaky (vystačí na asi 15 kusov): Na cesto: 2 vajcia 140… Čítaj ďaľej

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 – 12 minút. Ešte horúce zložíme z plechu na pracovnú dosku a vykrojíme si nožom podľa šablóny z tvrdého papiera. Potom necháme vychladnúť. Tvary zložíme do domčeka. Aby stáli, môžeme si pomôcť spojením špáradlami. Polevu urobíme takto. Bielok vyšľaháme do tuhého snehu. Primiešame postupne po lyžiciach cukor. Zmes i vlejeme do kornútka z papiera na pečenie alebo igelitového kornútka a môžeme ozdobovať.

Šablóny na domček si vystrihneme z tvrdého papiera.

Medovníková chalúpka
Strecha
Medovníková chalúpka
priečelie
Medovníková chalúpka
bočné

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach