Mraky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na mraky:

Na cesto: 250 ml vody, 150 g 100% tuku, 150 g hladkej múky, štipka soli, 6 vajec
Na krém: 400 ml vody + 2 balíčky vanilkového cukru, 350 ml vody, 2 vajcia, 100 g sušeného polotučného mlieka, 3 balíčky vanilkového pudingu, 250 g Hery, 150 g práškového cukru, 2 balenia smotany na šľahanie

Mraky
Mraky

Postup:

Vodu, soľ a tuk priveďte do varu, prisypte múku, dobre premiešajte a odpaľujte asi 3 minúty. Cesto dajte vychladnúť za občasného miešania. Do vychladnutého cesta zašľahajte po jednom vajcia. Vyšľahané cesto rozotrite v tenkej vrstve na dve vymastené a vodou pokropené plechy a upečte rýchlo pri 250 °C, kým nevyskočia „mraky“. Na krém priveďte do varu vodu s vanilkovými cukrami, pridajte zmes zvyšnej vody, mlieka, vanilkového pudingu a vajec a uvarte za stáleho miešania ako puding. Nechajte ho vychladnúť. Vyšľahajte tuk Hera  s cukrom a po častiach pridávajte puding. Dobre premiešajte, kým nevznikne hladký krém. Naneste ho na prvý plát cesta, potrite tuhou vyšľahanou šľahačkou a priložte druhý plát. Nakoniec Mraky pocukrujte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach