Orechová torta so šľahačkou

Doba prípravy 55 minútNáročnosť

Orechová torta so šľahačkou ľahká ako sneh s krémom zo Zlatého klasu, pokrytá šľahačkou.

Suroviny na Orechovú tortu so šľahačkou (vystačí na asi 12 porcií):

Orechová torta so šľahačkou

Na cesto:

  • 4 bielky
  • 4 žĺtky
  • 90 g cukru
  • 60 g polohrubej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 2 zarovnané PL preosiateho holandského kakaa

Na náplň:

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Šľahačky v prášku
  • 150 ml mlieka
  • 20 g pražených celých lieskových orieškov
  • 50 g orieškov v čokoláde

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (Ø 24 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Do žĺtkovej zmesi striedavo metličkou primiešavame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Čas prípravy: asi 20 minút
  • Čas pečenia: asi 35 minút

Korpus necháme vychladnúť. Na prípravu náplne dáme variť 200 ml mlieka. Medzičasom zmiešame 100 ml mlieka, žĺtok a cukor so Zlatým klasom. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes, ktorú za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Odstavíme, pridáme orechy a za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom do Zlatého klasu zašľaháme maslo.

Korpus raz pozdĺžne prekrojíme. Spodnú časť potrieme polovicou náplne a prikryjeme vrchným dielom. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty.

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Šľahačkou potrieme okraje a povrch torty. Dozdobíme lieskovými orieškami a orieškami v čokoláde. Orechová torta so šľahačkou je hotová.

Tip:

Na torte môžeme vytvoriť karamelovú pokrývku, keď ho posypeme Trstinovým cukrom karamelovým.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia9609 kJ / 2295 kcal1888 kJ / 451 kcal
Tuky178,18 g35,01 g
Sacharidy122,71 g24,11 g
Bielkoviny41,47 g8,15 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach