Ovocné košíčky sú jednoduchý a pritom oku lahodiaci osviežujúci dezert. Náplň, či zdobenie môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie.
Suroviny na ovocné košíčky
Cesto: 200 g masla, 300 g polohrubej múky, 100 g Korunného cukru krupicového, 1 žĺtok, citrónová kôra
Krém: 375 ml mlieka,1 vanikový puding, 50 g ztuženého tuku, 3 polievkové lyžice Korunného cukru práškového, 1 lyžica rumu, 125 ml smotany na šľahanie
Želé: 35 dkg lyžica Korunného cukru želírovacieho, 1/2 l ovocnej šťavy, rôzne drobné ovocie
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme cesto a odložíme ho na pol hodiny do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm. Vykrajujeme kolečká a vtláčame ich do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Dno vždy prepichneme vidličkou. Košíčky upečieme do ružova a vyklopíme ich. Z mlieka, práškového cukru a pudingu uvaríme krém.
Mohlo by vás zaujímať
Do vychladnutého krému všľaháme rum a tuk. Nakoniec zapracujem do krému vyšľahanú šľahačku. Košíčky naplníme krémom a ozdobíme ovocím. Želé pripravíme zo želírovacieho cukru a ovocnej šťavy, necháme zovrieť. Keď začne želé tuhnúť, polejeme ním košíčky. Zákusky dáme vychladnúť do chladničky.