Veľkonočné perníky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Upečte si veľkonočné perníky podľa nášho overeného receptu. Ozdobte ich doma s vašimi detičkami a vychutnajte si pri tom spoločné chvíle.

Suroviny na veľkonočné perníky:

420 g hladká múka na krehké cesto, 140 g práškového cukru, 1/2 lyžičky jedlej sódy, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku, 2 lyžičky (kopcovité) perníkového korenia, 50 g rozpusteného masla, 2 vajcia (ak máte malinké, tak 3), 2 kopcovité lyžice tekutého alebo rozpusteného medu

Na polevu: gélové alebo práškové farby, 2 bielky, 300 g práškového cukru, trochu citrónovej šťavy

Postup:

Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké cesto. Zabaľte cesto do potravinovej fólie a dajte na 30 min do chladničky (alebo cez noc). Posypte si dosku hladkou múkou a vyvaľkajte z cesta tenkú placku (perníčky sa trošku nafúknu). Vykrajujte perníčky a umiestňujte ich na papier na pečenie s dostatočnými rozstupmi. Potrite ich rozšľahaným vajcom. Pečte na 160 °C asi 5 minút – záleží na hrúbke cesta. Nepečte ich veľmi dohneda, inak môžu byť tvrdé. Sú hotové, keď sa zafarbia dozlata. Až vychladnú, môžete ich zdobiť.

Mohlo by vás zaujímať

Perníkové vajíčka

40 minútSuroviny na perníkové vajíčka: Na cesto: 1 balenie Perníka Dr.Oetker, 400 ml vody, 120 ml oleja (12 polievkových lyžíc), 4 zarovnané PL slivkového lekváru alebo… Čítaj ďaľej

Zdobenie: Všetky uvedené ingrediencie šľahajte elektrickým šľahačom zapnutým na vysoký vákon asi 10 minút. Rozmiestnite do niekoľkých malých pohárikov a zafarbite. Na perníčky nanášajte štetcom, špáradlom alebo vreckom na zdobenie. Veľkonočné perníky nechajte niekoľko hodín sušiť pri izbovej teplote.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach