Perníkové vajíčka

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na perníkové vajíčka:

Na cesto: 1 balenie Perníka Dr.Oetker, 400 ml vody, 120 ml oleja (12 polievkových lyžíc), 4 zarovnané PL slivkového lekváru alebo pikantného džemu, napr. ríbezľového, 3 PL rumu

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej, 150 g Marcipánu, 1 balenie Tubičky na zdobenie Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm)

Perníkové vajíčka

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko dôkladne premiešame dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre prehnetieme dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3-4 cm. Vajíčka vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanové vajíčka

30 minútSuroviny na gaštanové vajíčka: 200 g hladkej múky špeciál 00, 80 g práškového cukru, 1 vajíčko, medzi prsty soli, 100 g zmäknutého masla, 100 g… Čítaj ďaľej

Na ozdobenie rozpustíme tmavú polevu podľa návodu na obale a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm, nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Všetky vajíčka dozdobíme podľa fantázie tubičkami.

Elektrická rúra:160 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach