30 minút
Suroviny na palacinky plnené jablkami:
Palacinky: 600 ml mlieka, 1 vajce, štipku soli, 4-5 PL cukru, hladkú múku, práškový cukor
Plnka:1/2 kg jabĺk, 100 g kryštáľového cukru, štipka škorice, šťava z 1/2 citróna
Postup:
Z mlieka, vajca, cukru, soli a múky si vymiešame palacinkové cesto. Na rozpálenej panvici upečieme tenké palacinky. Jabĺčka očistíme, pokrájame na kocky, vložíme do hrnca, pridáme cukor, škoricu, citrónovú šťavu a podlejeme trochou vody. Takto pripravené jabĺčka varíme asi 15 minút, až kým nezmäknú. Hotovú palacinku naplníme pripravenými jabĺčkami. Palacinky plnené jablkami preložíme, na tanieri posypeme práškovým cukrom a ozdobíme.