Papriky plnené rybím mäsom v lôžku z rukoly s artičokmi

Doba prípravy 99 minútNáročnosť

Studené predjedlo pre 4 osoby, vhodné tiež ako desiata alebo ľahká večera

Suroviny:

10 g želatíny, 100 g rybieho filé (biela treska), soľ, korenie, 100 g majonézy, 200 g sterilizovaných paprík, 100 g šalátu rukola, 1 lyžicu dijonskej horčice, 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu balzamikového octu, 100 g sterilizovaných artičokov, 50 g kapár.

Postup:

Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Rybu varíme utajeným varom (varíme tak, aby voda, v ktorej rybu varíme, nevrela). Potom ju rozmixujeme, ochutíme a pridáme želatínu s majonézou. Naplníme papriky a necháme stuhnúť. Rukolu pokvapkáme zálievkou vytvorenou z horčice, oleja a balzamikového octu. Na šalát naukladáme odkvapkané artičoky, kapary a prekrojené papriky. Podávame s jemnými toastami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach