70 minútEnergia: 388 kcal.
Vláčne perníkové cesto s lahodnou náplňou. Taký je perník s kávovým krémom.
Suroviny na perník s kávovým krémom (vystačí na asi 12 porcií):
Na cesto:
- 1 balenie Perníka Dr. Oetker
- 400 ml vody
- 120 ml oleja
Na náplň:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker
- 1 balíček VEGA Gélu Dr. Oetker
- 1 PL instantnej kávy
Na posypanie:
- 1 zarovnanú PL preosiateho Prírodného kakaa
Ešte potrebujeme:
- elektrický ruční šľahač
- tortovú formu (Ø 24 cm)
Postup:
- Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na perník s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 170 °C
- Teplovzdušná rúra: 150 °C
- Plynová rúra: stupeň 2
- Čas prípravy: asi 20 minút
- Čas pečenia: asi 50 minút
Mohlo by vás zaujímať
- Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.
- Na prípravu náplne nalejeme do kastrólika 250 ml smotany a zahrejeme. Pridáme na kúsky nalámanú polevu a necháme ju rozpustiť. Pridáme VEGA Gél a za stáleho miešania asi minútu povaríme. Odstavíme, vmiešame instantnú kávu a necháme úplne vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a krátko ju zašľaháme do vychladnutej zmesi. Polovicu náplne nanesieme na spodný diel korpusu a rozotrieme. Priložíme vrchný diel a potrieme zvyšnou náplňou.
- Povrch poprášime kakaom a do podávania odložíme do chladničky.
Tip: VEGA Gél je vhodný na použitie do vegetariánskych aj vegánskych receptov.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1624 kJ / 388 kcal | 1160 kJ / 277 kcal |
Tuky | 31,03 g | 22,16 g |
Sacharidy | 24,69 g | 17,63 g |
Bielkoviny | 3,02 g | 2,16 g |