Suroviny na citrónovo makový koláč:
- 6 vajíčok
- 200 g krupicového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 170 g mletého maku
- 4 PL višňového alebo malinového lekváru
- 30 ml Karpatského KB
- 250 g hladkého tvarohu
- 100 ml smotany na šľahanie
- 3 PL práškového cukor
- šťava z 1 citróna alebo1 PL Karpatského KB
- 1 PL citrónovej šťavy
- cca 100 g práškového cukru.
Postup:
Na korpus si bielka vyšľaháme s cukrom do tuha. Po jednom vmiešame a vyšľaháme žĺtka. Na záver vmiešame mak zmiešaný s práškom do pečiva. Cesto premiestnime na plech s papierom na pečenie (rozmer 20 x 30 cm) a pečieme cca 20 – 25 minút 180 st.. Cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
Na krém si vymixujeme tvaroh, smotanu, cukor a šťavu z citróna do tuha, necháme mierne zachladiť. Lekvár zahrejeme spolu s Karpatským KB. Korpus prerežeme pozdĺžne a jednu časť natrieme lekvárovou zmesou. Necháme vychladnúť a časť s lekvárom natrieme krémom. Priklopíme druhou časťou korpusu.
Mohlo by vás zaujímať
Na polevu si zmiešame Karpatské KB alebo citrónovú šťavu s práškovým cukrom a natrieme na vrch. Necháme dlhšie zachladiť. Pred podávaním orežeme boky pre krajší vzhľad.
Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne
Viac ako 50 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk
Prajeme vám krásne veľkonočné sviatky a dobrú chuť !