Citrónovo makový koláč

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na citrónovo makový koláč:

  • 6 vajíčok
  • 200 g krupicového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 170 g mletého maku
  • 4 PL višňového alebo malinového lekváru
  • 30 ml Karpatského KB
  • 250 g hladkého tvarohu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 3 PL práškového cukor
  • šťava z 1 citróna alebo1 PL Karpatského KB
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • cca 100 g práškového cukru.
Citrónovo makový koláč

Postup:

Na korpus si bielka vyšľaháme s cukrom do tuha. Po jednom vmiešame a vyšľaháme žĺtka. Na záver vmiešame mak zmiešaný s práškom do pečiva. Cesto premiestnime na plech s papierom na pečenie (rozmer 20 x 30 cm) a pečieme cca 20 – 25 minút 180 st.. Cesto vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.

Na krém si vymixujeme tvaroh, smotanu, cukor a šťavu z citróna do tuha, necháme mierne zachladiť. Lekvár zahrejeme spolu s Karpatským KB. Korpus prerežeme pozdĺžne a jednu časť natrieme lekvárovou zmesou. Necháme vychladnúť a časť s lekvárom natrieme krémom. Priklopíme druhou časťou korpusu. 

Mohlo by vás zaujímať

Hruškovo – mandľový tart

90 minútSuroviny na hruškovo – mandľový tart: 240 g hladkej múky 1 žĺtko 50 g krupicového cukru 150 g studeného masla 4 hrušky 400 ml vody… Čítaj ďaľej

Na polevu si zmiešame Karpatské KB alebo citrónovú šťavu s práškovým cukrom a natrieme na vrch. Necháme dlhšie zachladiť. Pred podávaním orežeme boky pre krajší vzhľad.

Autorka receptov a FOTO @stvoryzkuchyne

Viac ako 50 rôznych inšpiratívnych receptov nájdete aj na www.karpatskebrandy.sk                              

Prajeme vám krásne veľkonočné sviatky a dobrú chuť !

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach