Piškótová torta s ovocím a Nutellou – suroviny:
Na cesto: 3 vajcia, 120 g práškového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, 6 PL horúcej vody, 120 g polohrubej múky, ½ balíčku Kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň: 3 vrchovaté PL krému Nutella, 300 g mandarínok, 200 g jahodového jogurtu, 250 g tvarohu, 1 vrchovatá PL práškového cukru, 1 balíček Želatínového stužovača, 150 ml vody, 250 g jahôd, 2 banány
Na polevu: 1 balíček červeného Tortového želé, 250 ml vody, 2 vrchovaté PL práškového cukru
Ešte potrebujeme: tortovú formu s priemerom 26 cm
Postup:
Na prípravu cesta oddelíme bielky od žĺtkov. K žĺtkom prisypeme cukor, vanilínový cukor a vyšľaháme vidličkou do peny. Pridáme vriacu vodu. Múku premiešame s kypriacim práškom a prisypeme k žĺtkovej hmote. Všetko vareškou premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do tukom vymastenej formy (Ø 26 cm) a pečieme v predhriatej rúre.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Doba pečenia: asi 15 minút
Korpus necháme vo forme čiastočne vychladnúť, potom ho potrieme Nutellou. Necháme v chladničke asi 15 minút stuhnúť. Na korpus nasadíme očistený okraj formy. Mandarínky olúpeme, rozdelíme na mesiačiky a pokladieme na stuhnutú Nutellu. V miske rozmiešame jahodový jogurt s tvarohom.
Mohlo by vás zaujímať
Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do jogurtovo-tvarohovej náplne. Plnkou tortu potrieme a necháme asi 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Na vrch torty poukladáme na plátky nakrájané jahody a banány. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch torty ním polejeme. Hotovú tortu necháme v chladničke stuhnúť.
Tip:
Torta najlepšie chutí na druhý deň.