20 minút
Suroviny na pošírovaný losos s bylinkami( potrebné na prípravu 4 porcií ):
600 g filet lososa, ½ litra suchého bieleho vína, mix byliniek (oregano, bazalka, tymián, rozmarín), 200 g masla (82% obsah tuku), bio citrón (aby sa mohla použiť aj kôra), 2 dcl zeleninového vývaru, soľ, čierne korenie
Postup:
Lososa umyjeme a osušíme. Do hrnca nalejeme vodu a víno v pomere 1:1, pridáme bylinky, soľ a čierne korenie. Do vínnej zmesi ponoríme lososa a začneme ho pošírovať – varíme ho maximálne dovtedy, kým zmes nedosiahne bod varu. Hrniec stiahneme zo sporáka, lososa necháme vylúhovať ešte asi 5 minút.
Mohlo by vás zaujímať
Zohrejeme zeleninový vývar, do ktorého zašľaháme maslo a necháme zovrieť. Dochutíme soľou, nastrúhanou citrónovou kôrou a hotovou omáčkou prelejeme lososa.