Suroviny na rebarborový koláč s posýpkou:
Na náplň: 500 g rebarbory, 40 g cukru, 5 g mletej škorice (asi 1 lyžička)
Na posýpku: 90 g hladkej múky, 50 g cukru, 50 g Hery
Postup:
Predhrejte rúru na 200 °C. Ošúpte rebarboru a pokrájajte stonky na malé kúsky. V panvici ich premiešajte s cukrom. Varte zmes asi 8 minút pri vysokej teplote. Pravidelne miešajte. Na konci pridajte škoricu a nechajte mierne vychladnúť, kým pripravíte posýpku. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, soľ a tuk Hera. Miešajte vidličkou, aby sa vyrobila posýpka. Lyžicou dajte rebarborovú zmes do malých zapekacích misiek. Navrch pridajte posýpku. Pečte koláčiky v predhriatej rúre 25-30 minút, kým posýpka nezhnedne.Rebarborový koláč s posýpkou je hotový.
Mohlo by vás zaujímať
Variant:
Rebarbora chutí výborne s jahodami, môžete teda nahradiť ¼ rebarbory jahodami.
Tip:
Náplň aj posýpku môžete urobiť vopred, uchovať v chladničke a až tesne pred pečením pripraviť do misiek.