Rebarborový koláč s posýpkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na rebarborový koláč s posýpkou:

Na náplň: 500 g rebarbory, 40 g cukru, 5 g mletej škorice (asi 1 lyžička)

Na posýpku: 90 g hladkej múky, 50 g cukru, 50 g Hery

Postup:

Predhrejte rúru na 200 °C. Ošúpte rebarboru a pokrájajte stonky na malé kúsky. V panvici ich premiešajte s cukrom. Varte zmes asi 8 minút pri vysokej teplote. Pravidelne miešajte. Na konci pridajte škoricu a nechajte mierne vychladnúť, kým pripravíte posýpku. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, soľ a tuk Hera. Miešajte vidličkou, aby sa vyrobila posýpka. Lyžicou dajte rebarborovú zmes do malých zapekacích misiek. Navrch pridajte posýpku. Pečte koláčiky v predhriatej rúre 25-30 minút, kým posýpka nezhnedne.Rebarborový koláč s posýpkou je hotový.

Mohlo by vás zaujímať

Rebarborový koláč s jogurtom

60 minútSuroviny na rebarborový koláč s jogurtom: 1 veľký biely jogurt (380 ml = 400 g), 2 vajíčka, 2 polievkové lyžice oleja, 1 kelímok od jogurtu… Čítaj ďaľej

Variant:

Rebarbora chutí výborne s jahodami, môžete teda nahradiť ¼ rebarbory jahodami.

Tip:

Náplň aj posýpku môžete urobiť vopred, uchovať v chladničke a až tesne pred pečením pripraviť do misiek.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach