Pad Thai

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Phad thai je jedlo, v Thajsku predávané ako rýchle občerstvenie 

Suroviny na Pad Thai:

350 g plochých ryžových rezancov, rastlinný olej, cibuľa nakrájaná na plátky, strúčiky cesnaku nakrájaného na plátky, 200 g tofu nakrájaných na dvojcentimetrové kúsky, tvrdá zelenina – mrkva, kapusta nakrájané na rezance, mäkká zelenina – jarná cibuľka, baby kukurica – nakrájané šikmo na 3 cm kúsky, hrsť fazuľových výhonkov, 4 vajcia, 3 lyžice rybacej omáčky (fish sauce), čierne korenie, 3 lyžice nasekaných orieškov (arašidov), chilli paprička nakrájaná na plátky, Pad thai pasta alebo ústricová pasta, mesiačiky limetky

Postup:

(Celý postup robte na viacero dávok, aby ste rezance dobre premiešali). Zalejte rezance horúcou vodou a nechajte stranou minimálne 15 minút. Až zmäknú, sceďte ich a prepláchnite ľadovou vodou. Na malom množstve oleja v panvici restujte vajcia. Omeletu nakrájajte na prúžky. Poriadne rozpáľte wok, pridajte olej, cibuľu a restujte až do zlatista. Nahrňte cibuľu na okraj panvice, pridajte kúsky tofu a opečte. Pridajte tvrdú zeleninu – mrkvu a kapustu – a restujte celú zmes. Potom pridajte ostatnú zeleninu – jarnú cibuľku, kukuricu, chilli papričky a fazuľové výhonky. Za stáleho miešania opekajte asi 2 minúty. Pridajte pad thai pastu alebo ustricovú pastu a omeletu. Po chvíľke aj rezance a miešajte až sú prehriate. Pridajte rybaciu omáčku, čierne korenie, šťavu z limetky. Premiešajte. Servírujte na taniere. Ozdobte nasekanými orieškami.

Mohlo by vás zaujímať

Thajské karí Gaeng Masaman Gai

35 minútSuroviny na thajské karí Gaeng Masaman Gai: asi  ½ kg  kuracieho mäsa (môžete tiež použiť bravčové alebo hovädzie mäso) nakrájané na kúsky “na zahryznutie”, 3… Čítaj ďaľej

Poznámka:

rybaciu omáčku si poctivo odmerajte. Je veľmi slaná a nadmerné množstvo môže zkaziť celý pokrm. Množstvo chilli papričiek záleží na vás. Pozor, najväčšie pálenie je v semienkach, tak si ich odstráňte, ak nemáte radi veľmi pálive.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach