Zeleninové Pakoras

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Pakora sú lievance pochádzajúce z Indie. Predávajú ich pouliční predajcovia a podávajú sa v reštauráciách v južnej Ázii. Pozostávajú často zo zeleniny, ako sú zemiaky a cibuľa, obalenej v ochutenom cestíčku z gramovej múky, a potom sú vyprážané.

Suroviny na zeleninové Pakoras:

110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej vody, zázvor, cesnak, 1 vajce, zemiaky, karfiol, červená paprika, cibuľa, kukurica, kapusta

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešajte, zalejte studenou vodou a vytvorte hladkú zmes, ktorou obaľte zeleninu nakrájanú na rovnaké kúsky.Ihneď po dôkladnom obalení vkladajte do rozpáleného rastlinného oleja a smažte do zlatohneda, až sú pakory chrumkavé. Po usmažení nechajte zeleninové pakoras odkvapkať. Dobrú chuť!

Mohlo by vás zaujímať

Zemiaky s krevetami na indický spôsob

25 minútSuroviny na zemiaky s krevetami na indický spôsob: 2 upečené zemiaky, 200 g väčších krevet, 3 lyžice pasty tandoori, 5 lyžíc bieleho jogurtu, ½ červenej… Čítaj ďaľej

Pôvod: India

Mohlo by vás zaujímať

Cícerová panvička

Cícerová panvička s lahodnou zeleninou

Takáto cícerová panvička, ktorá zaručene poteší naše chuťové poháriky, je vhodná na obed i na večeru. Navyše, jej príprava nám nezaberie veľa času a možno ju obmieňať … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach