Pakora sú lievance pochádzajúce z Indie. Predávajú ich pouliční predajcovia a podávajú sa v reštauráciách v južnej Ázii. Pozostávajú často zo zeleniny, ako sú zemiaky a cibuľa, obalenej v ochutenom cestíčku z gramovej múky, a potom sú vyprážané.
Suroviny na zeleninové Pakoras:
110 g celozrnná múka, 110 g hladká múka, ¼ lyžičky chilli, ½ lyžičky garam masaly, 1 lyžička mletého koriandra, 1 lyžička soli, 1 lyžička citrónovej šťavy, 250 ml studenej vody, zázvor, cesnak, 1 vajce, zemiaky, karfiol, červená paprika, cibuľa, kukurica, kapusta
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešajte, zalejte studenou vodou a vytvorte hladkú zmes, ktorou obaľte zeleninu nakrájanú na rovnaké kúsky.Ihneď po dôkladnom obalení vkladajte do rozpáleného rastlinného oleja a smažte do zlatohneda, až sú pakory chrumkavé. Po usmažení nechajte zeleninové pakoras odkvapkať. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať
Pôvod: India