Šunkový rožok

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na šunkový rožok:

300 g hladkej múky T650, 1 dl vlažnej vody, polovica  čajovej lyžičky soli, štvrtina čajovej lyžičky čerstvého droždia, 6 plátkov šunky, 1 polievková lyžica kečupu

Šunkový rožok

Postup:

Droždie vsypeme do pohárika s vodou a necháme podkysnúť na teplom mieste asi polhodinu. Zatiaľ si v mise zmiešame múku so soľou. Prilejeme kvások a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme prikryté utierkou nakysnúť asi hodinu – aby sa zdvojnásobilo. Potom cesto rozdelíme na 3 diely, ktoré vyvaľkáme na obdĺžniky. Potrieme ich kečupom – len jemne, aby cesto nepremoklo. Položíme na cesto šunku a zvinieme do tvaru rožka. 

Mohlo by vás zaujímať

Pečivo z majonézy

Pečivo z majonézy

120 minútAk vyskúšate toto pečivo, tak veľmi ľahko si ho obľúbite a zostanete na ňom závislí… Suroviny na pečivo z majonézy: Kvások: 200 ml mlieka 2… Čítaj ďaľej

Rožky položíme na papierom vyložený plech na pečenie. Potrieme vajíčkom, posypeme rascou a mletou čerenou paprikou. Necháme podkysnúť, kým sa nerozohreje rúra na 200°C.

Vložíme do vyhriatej rúry. 5 minút pečieme a potom pečieme už pri 180°C len 15 minút. Po vybratí z rúry, necháme chladnúť na mriežke.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach