Suroviny na šunkový rožok:
300 g hladkej múky T650, 1 dl vlažnej vody, polovica čajovej lyžičky soli, štvrtina čajovej lyžičky čerstvého droždia, 6 plátkov šunky, 1 polievková lyžica kečupu
Postup:
Droždie vsypeme do pohárika s vodou a necháme podkysnúť na teplom mieste asi polhodinu. Zatiaľ si v mise zmiešame múku so soľou. Prilejeme kvások a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme prikryté utierkou nakysnúť asi hodinu – aby sa zdvojnásobilo. Potom cesto rozdelíme na 3 diely, ktoré vyvaľkáme na obdĺžniky. Potrieme ich kečupom – len jemne, aby cesto nepremoklo. Položíme na cesto šunku a zvinieme do tvaru rožka.
Mohlo by vás zaujímať
Rožky položíme na papierom vyložený plech na pečenie. Potrieme vajíčkom, posypeme rascou a mletou čerenou paprikou. Necháme podkysnúť, kým sa nerozohreje rúra na 200°C.
Vložíme do vyhriatej rúry. 5 minút pečieme a potom pečieme už pri 180°C len 15 minút. Po vybratí z rúry, necháme chladnúť na mriežke.