Hrušky na červenom víne s mascarpone

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

Hrušky na osobu 1 – 2 kusy, 4 decilitre suchého červeného vína, kúsok škorice, tri klinčeky, vanilkový lusk a 2 – 3 polievkové lyžice cukru, 250 g mascarpone

Hrušky na červenom víne s mascarpone
https://www.shutterstock.com

Postup:

Najskôr si očistíme hrušky. Rozpolíme ich, ošúpeme a vykrajovátkom vykrojíme jaderníky. Ostrým nožom pozdĺžne prerežeme vanilkový lusk a potom s pomocou noža z vnútra struku zoškrabeme mäkkú časť.  Použijeme semienka, len z jednej polovice vanilkového lusku. Semienka z druhej polovice si ešte odložíme.  Do hrnca dáme hrušky, škoricu, klinčeky, zoškrabanú vanilku a lyžicu cukru a všetko zalejeme červeným vínom tak, aby bolo čo najviac hrušiek ponorených vo víne. Privedieme k varu. Pod pokrievkou pomaly varíme asi 10 minút.

Mohlo by vás zaujímať

Španielske medové hrušky

Španielske medové hrušky

25 minútSuroviny na španielske medové hrušky: 6 hrušiek, 500 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 5 žĺtkov, červené korenie, rasca, olivový olej Postup: Hrušky čiastočne olúpeme,… Čítaj ďaľej

Potom, ak niektoré časti hrušiek neboli ponorené vo víne, ich poprevraciame a varíme ďalších desať minút. Uvarené hrušky vyberieme z vína, hrniec odkryjeme a pridáme teplotu. Varíme až kým sa všetko nezredukuje na menej ako jeden deciliter tekutiny. K mascarpone sme pridáme semienka z druhej polovice vanilkového lusku a dve lyžice cukru. Stačí len premiešať a môžeme servírovať.Polejeme skvelou vínovou omáčkou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach