25 minút
Suroviny na španielske medové hrušky:
6 hrušiek, 500 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 5 žĺtkov, červené korenie, rasca, olivový olej
Postup:
Hrušky čiastočne olúpeme, vyberieme z nich jadierka a uvaríme ich vo víne s medom, korením a rascou. Hrušky môžeme pokojne variť aj celé. Uvarené hrušky dáme na misu a pripravíme si medovú omáčku.
V hrnci najskôr rozmiešame 5 žĺtkov, pridáme 300 ml vína s medom, v ktorom sme varili hrušky. Všetko dáme nad paru a metličkou vyšľaháme do peny. Nakoniec do zmesi zašľaháme pár kvapiek olivového oleja. Pripravenú našľahanú omáčku prelejeme cez hrušky, ktoré sme poukladali na tanier. Španielske medové hrušky podávame ako dezert.