Španielske medové hrušky

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na španielske medové hrušky:

6 hrušiek, 500 ml bieleho vína, 2 lyžice medu, 5 žĺtkov, červené korenie, rasca, olivový olej

Španielske medové hrušky

Postup:

Hrušky čiastočne olúpeme, vyberieme z nich jadierka a uvaríme ich vo víne s medom, korením a rascou. Hrušky môžeme pokojne variť aj celé. Uvarené hrušky dáme na misu a pripravíme si medovú omáčku.

V hrnci najskôr rozmiešame 5 žĺtkov, pridáme 300 ml vína s medom, v ktorom sme varili hrušky. Všetko dáme nad paru a metličkou vyšľaháme do peny. Nakoniec do zmesi zašľaháme pár kvapiek olivového oleja. Pripravenú našľahanú omáčku prelejeme cez hrušky, ktoré sme poukladali na tanier. Španielske medové hrušky podávame ako dezert.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach