Babičkin mazanec

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na Babičkin mazanec:

500 g hladkej múky, 350 g mlieka, 150 g Korunného cukru krupicového, 100 g masla, 100 g hrozienok, 2 vajcia, 7 g soli, 1 balíček droždia (42 g), citrónová kôra, mandle a Korunný cukor práškový mlynček

Postup:

Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Droždie rozdrobíme, zasypeme troškou cukru na pečenie a opatrne zalejeme trochou vody. Necháme na teplom mieste vykysnúť a v mise zmiešame s ostanými prísadami. Dôkladne vymiesime a vytvoríme vláčne cesto. Vyklopíme ho na vymazaný a pomúčený plech (môžeme nahradiť papierom na pečenie).

Mohlo by vás zaujímať

Kysnutý sladký uzol prevoňaný vanilkou

60 minútEnergia: 418 kcal.Veľkonočný kysnutý sladký uzol prevoňaný sladkou vanilkou Suroviny na kysnutý sladký uzol (vystačí na asi 8 porcií): Na cesto: 500 g hladkej múky 1… Čítaj ďaľej

Zdobíme mandľami. Do stredu urobíme nožom malý krížik. Dáme vykysnúť na teplé miesto asi na pol hodiny. Potom pečieme cca 30-40 minút pri teplote 200˚C. Hotový mazanec môžeme posypať práškovým cukrom mlynček.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach