Bryndzové pagáčiky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Jednoduchý recept na najlepšie bryndzové pagáčiky

Suroviny na bryndzové pagáčiky:

250 g masla, 250 g bryndze, 300 g polohrubej múky, 1 vajce, polovica prášku do pečiva, soľ, rasca, sezamové semienka, strúhaný syr,  vajce na potretie.

Bryndzové pagáčiky
https://www.shutterstock.com

Postup:

Z masla, bryndze, múky, prášku do pečiva, vajca a soli vypracujeme vláčne cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme pagáčiky alebo rôzne tvary. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, sezamom, makom, alebo kúskom orecha či ošúpanej mandle. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 7 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach